Dok se Bokins ne javi sa novim slikama uživo, a možda i još neko od forumskih drugara, evo par mojih sa poslednjeg putovanja. Kako ja volim vodu birao sam one na kojima su more, jezera, kanali

Bilo je to jedno neobično putovanje. Naima moja mama ove godine puni 80 godina i u nekom gledanju porodičnih slika ona je izrazila želju da umesto trošenja para na poklone i proslave vidi Veneciju. Pošto nisam bio siguran kako će podneti put, gužvu na određenim destinacijama put smo "sekli" na više noćenja i vodili računa da posle jednog dana u gradu sa više šetnje provedemo dan u prirodi. O svim ovim mestima se pisalo lepše i duže nego što sam ih ja posetio pa nekog velikog putopisa neće biti.
Prvi dan smo proveli u Radovljicama i na Bledu. Nije čudno što su i Karađorđevići i Tito imali vile na ovom jezeru, zaista uglađeno i elegantno deluje jezero.

Drugi dan smo proveli u Padovi. Jedan od malih italijanskih gradova koji se meni sviđaju. Malo istorijsko jezgro, lako za obilazak, jedan od najpoznatijih medicinskih fakulteta i stvarno ti univerzitetski gradovi imaju neku pozitivnu atmosferu. U Padovi neplanirano obiđoh i neke muzeje jer su tih dana bili dani svetog Antonija Padovskog zaštitnika grada.

Treći dan je bio rezervisan za Veneciju, zaista poseban grad. Ranije sam ga preskakao u planovima, delovalo mi je suviše izvikano i podređeno turistima, ali ima nešto u tim uskim ulicama i kanalima. Iako smatram da se dobro orijentišem u prostoru ovde sam bio potpuno pogubljen na koju stranu dalje. Posetio sam i Burano koji ima jednu mirniju atmosferu.

Četvrti dan je bio možda i najlepši dan putovanja. Jezero Lago di Braies (da li je ovo pleonazam jezero i lago

) u Dolomitima, stiže se na 18km od granice sa Austrijom, prva poseta mesta koje toliko odskače od drugih italijanskih gradova koje sam video. Bukvalno slike ne mogu da prikažu koliko je ovo mesto lepo. Između Venecije i ovog jezera sam spavao da drugom jezeru Lago del Santa Crocce i to mi je takođe prvo iskustvo sa tipom smeštaja gde odsedate u kući u kojoj žive vlasnici, kupatilo je van sobe, ujutru je doručak u kuhinji gde vam domaćin sprema hranu.

Peti dan u Veroni, koja mi prava italijanska lepotica, mogu sebe da zamislim da živim tamo.

Sedmog dana smo napravili izlet do jezera Lago di Garda i simpatičnog mesta Sirmione, a poslepodne krenuli nazad i spavali u Postojni. Po Mileninom predlogu nismo išli u jamu već samo do dvorca.

Red je bio da vidimo i malo slovenačkog mora i obiđemo Piran. Nisu ovo plaže zbog kojih bih letovao ovde ali mi je mesto bilo simpatično.

Spavanje u Ljubljani koja je meni bila iznenađenje. Veoma užurbana, pozitivna atmosfera, možda i zato što je bio vikend.

Vremena je bilo i da se obiđe Bohinjsko jezero. U odnosu na Bled ono je prirodno, ne tako urbanizovano, a ponovo sa dovoljno sadržaja da ne bude dosadno na dnevnom izletu.