Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Subota, 03 Oktobar 2026, 23:57

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105500 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6504, 6505, 6506, 6507, 6508, 6509, 6510 ... 7034  Sledeća
Autor Poruka
PostPoslato: Četvrtak, 25 Avgust 2022, 10:08 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 29 Jul 2015, 20:22
Pol: Seka
pefkari je napisao:
Brzi je napisao:
Pozvati nekoga na degustaciju?

Samo da usavrsim tehniku! :bravo: :ljubac:
Za nase drustvo 30-40 komada je kao nista! :mrgreen:

Dobar izgovor para vredi :lol:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 25 Avgust 2022, 11:08 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Petak, 29 Avgust 2014, 12:39
E pa "tamo" je bliže gradu, pa ima i više stranaca. Ja sam kod "nas" viđala samo turiste.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 25 Avgust 2022, 11:12 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

jack je napisao:
Popričaj sa nekim iz Subotice da li izlaze uveče u šetnju kao ti, npr.

E sa tim nisam upoznata...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 25 Avgust 2022, 11:15 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

jack je napisao:
Ni ako počnu ovi beli da se muvaju u nedefinisanom broju i sastavu isto mi neće biti svejedno, da ne bude zabune.
Jer ne volim varijante: došli divlji pa isterali pitome....

Ako je dobra lokacija, pre će neki naši preduzetnici da nas isteraju, nego bilo koji stranci, naročito ovi siromašni.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 25 Avgust 2022, 11:16 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

IvanBP je napisao:
Sećam se pre nekoliko godine, kada je to tek počelo, hrvatska policija vrati neke migrante ovde na prelazu u mom selu. Nemaju para, nemaju stvari, hrane, ništa. Moj brat ih gleda kako ih naša policija pušta nazad u našu zemlju, odlaze prema Palanci u 22.00 uveče. I on logički razmišlja : ''Šta će sad oni? Nemaju para da jedu, za hotel, ništa?'' Jedino što mogu je da ukradu nešto i da provale u neku kuću da prespavaju. I on tako razmišlja kako oni idu prema Palanci a tamo mu žena, deca, majka, rodbina.... Nije svejedno, nikako.

Nemaju para, hrane, ništa, pa reci da nisu jadni? Da li je bilo nekih kriminalnih radnji u vašem kraju sa njihove strane da ti znaš? :think:

Znaš kako, mi se plašimo migranata, a dođe ti prvi komšija ili bilo koji Srbi, pa ti obiju kuću... Unapred se ne može znati, osim ako nisu u pitanju već overeni kriminalci, a i oni su odavde.

Poslednji put menjao milenaidaki dana Četvrtak, 25 Avgust 2022, 11:22, izmenjena 2 puta

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 25 Avgust 2022, 11:19 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 21:00
Pol: Bata
Milena, poenta je da ih naša država pušta bez oara i prenoćišta u teritoriju da se "snalaze".

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 25 Avgust 2022, 11:22 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Valjda "azilanti" mogu i bez para da dođu, ja stvarno ne znam, zato se i zovu "izbeglice i migranti", a ne turisti...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 25 Avgust 2022, 11:26 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Ja uopšte nisam "politički korektna", niti pratim bilo kakve trendove. Pokušavam da razmišljam svojom glavom. Ako ti jadni ljudi dođu kod nas, izgledaju malo čudno, malo ih se plašimo, a oni fakat ništa nisu loše uradili, naš strah je besmislen. Zar nije tako? Ja samo znam da su se te izbeglice koškale međusobno par puta i bili su uhapšeni. Da li je u pograničnim mestima bilo nekih krađa, o tome nemam informacija.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 25 Avgust 2022, 13:41 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

milenaidaki je napisao:
Valjda "azilanti" mogu i bez para da dođu, ja stvarno ne znam, zato se i zovu "izbeglice i migranti", a ne turisti...

Naravno ali država ne sme da ih pusti da se snalaze. Čim ih uoči ili otkrije mora da ih smesti u kamp, nahrani, lekarski pregleda, obezbedi ako je potrebno lečenje, garderobu, da im privremeni krov nad glavom. Najgore je da njih pet bez para i ičega pusti da se snalaze pa bila to Palanka, Sombor, Subotica, Šid...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 25 Avgust 2022, 13:54 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Slažem se!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 25 Avgust 2022, 19:19 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

milenaidaki je napisao:

Ne mogu, ako ih mi ne primimo. Planeta nije rajska bašta gde svako može da se šeta gde hoće. Od pre oko 150 godina (nešto manje), postoji institucija pasoša, i države na svojim granicama kontrolišu ko dolazi i mogu da biraju da li tu osobu puštaju u svoju zemlju ili ne. Do juče (2015, zapravo) se ovo smatralo normalnim rukovođenjem svojom državom.

Elem, svaka država najnormalnije može da ih legitimiše i vrati u zemlju iz koje su, ili u zemlju iz koje su pokušali da uđu. Zato oni i idu bez ikakvih dokumenata, i "ne zna se" odakle su kod nas ušli, a kad nam ih vraćaju iz EU, mi se ne pitamo jesu li prošli baš ovuda ili ne, onaj potpisao da ćemo ih sve primiti.

milenaidaki je napisao:
Ja uopšte nisam "politički korektna", niti pratim bilo kakve trendove. Pokušavam da razmišljam svojom glavom. Ako ti jadni ljudi dođu kod nas, izgledaju malo čudno, malo ih se plašimo, a oni fakat ništa nisu loše uradili, naš strah je besmislen. Zar nije tako? Ja samo znam da su se te izbeglice koškale međusobno par puta i bili su uhapšeni. Da li je u pograničnim mestima bilo nekih krađa, o tome nemam informacija.

Uopšte nije pitanje da li su to kriminalci, glađu motivisani lopovi ili fini dečaci. Prva poenta je da živi ljudi moraju negde da stanuju i nešto da jedu, gle ti te neverovatne činjenice.

Ukoliko jedna država dozvoli da na njenu teritoriju dođu takva lica bez korena i bez para kojima mogu da plaćaju za obezbeđenje ovih potreba, postoji samo 1 logično rešenje: država će PARAMA SVOJIH PORESKIH OBVEZNIKA da im obezbedi smeštaj i hranu na neodređeno vreme - a vidimo da su to sad već godine u pitanju. U međuvremenu, pare za lečenje srpske dece se skupljaju sms-ovima.

Kod nas se dešava i još 1 "rešenje" - da zviždi i gleda na drugu stranu dok se oni "snalaze", a našoj policiji zabranjeno da ih hapsi ili interveniše u situacijama u koje su umešani ovakvi "počinioci".

Dodatno je pitanje i šta ta lica rade po vasceli dan? Ljudska bića nisu fikusi, da sede u saksiji. Da ne ulazim u detaljnije razmatranje odakle im oružje i municija, kad, gde i od koga su ga nabavili, čemu je namenjeno, itd.

Dakle, prisustvo velikog broja takvih ljudi (sve i da su sveci koji hodaju) predstavlja bezbednosni rizik i ekonomski teret.
Za građane.

Zaključak, peticija:
Ajde da se deca leče parama iz budžeta, a političari plaćaju iz sms fondova.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 25 Avgust 2022, 21:34 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Tako je Jack. Svaka ti je ka u Njegoša.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 26 Avgust 2022, 06:28 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

:ljubac:

Može Karmen za dobro jutro? :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 26 Avgust 2022, 08:33 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Ili wild, wild east?

Buena vista me mata :mrgreen:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 26 Avgust 2022, 12:06 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Jack, dižeš diskusiju na vrlo visok nivo, ja sam samo htela da kažem da ih se za sada ne plašim, niti za sada vidim razloge za to. Što se tiče tereta na budžet, pre bih se pozabavila tolikim brojem politički zaposlenih ljudi u državnom sektoru, koji stvarno tamo izigravaju fikuse ne radeći ništa, koje plaćaju PORSEKI OBVEZNICI, tj. mi, koji imamo daleko manje plate nego ONI, a redimo mnogo više od NJIH. Broj migranata u našoj zemlji je MIKROMINORAN u odnosu na ovaj DRŽAVNI APARAT, koji plaćemo i ne vidimo tome kraj.
Broj migranata (iz Afrike i Azije) je isuviše mali da bi to bio razlog za bilo koji problem u našoj zemlji.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105500 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6504, 6505, 6506, 6507, 6508, 6509, 6510 ... 7034  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Bing [Bot] i 2 gostiju

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.