Milena, sve se slažem
Ivane, ja bih mogla opet u Olimpsku regiju... Blizu je i simpatično je. Moj dragi ne bi.
I mi smo bili u Skotini (tri puta) čija plaža meni odgovara. Ima i hlada.Tu se nekako čovek lepo odmori. Devojke, za šetnju uveče bi morao da voziš do Leptokarije, Platamona (što je na oko 5 km) ili Nei Porija (plaža nepregledni pesak i more nepregledni plićak a niđe lada nema i meni se zato ne sviđa) ali za jedno veče prošetati nije loše. Ako ste u Skotini, mogli bi peške do Paralie Pantelejmonas, 15 - 20 min hoda. Ništa posebno ali življe od Skotine gde uveče nema gde da se prošeta jer je mesto bez sadržaja.
Ja se u Leptokariji ne bih smestila ako ne moram, za moj pojam previše gužve.
Uveče je tu svuda sveže zbog Olimpa.
E sad, zavisi koliko ste se razmazili Sitonijskim plažama, more nije "tako plavo" ali je čisto.
Cene su i tamo skočile , za uredan smeštaj za prvu polovinu avgusta u Skotini traže 700-750 eur. Isti je slučaj sa cenama i u Dionisosu koji kao i Skotina bez nekih sadržaja, ali ipak malkice življi (Kod Nea Flogite) ali generalno nema gužve na plaži jer je široka. Tu bi za neku "gužvu" morao u Nea Moudanju opet kolima. Ono što je dobro kod ova dva mesta (Dionisos i Nea Flogita) je da su im smeštaji prostrani , obično za 4 krevetni dve posebne sobe i odvojena kuhinja.
Jerisos gledam godinama ali ono što se meni sviđa ili bude rasprodato već početkom godine ili je skupo (meni nije jeftinije od Sitonije).
Ja uopšte nisam htela na more ove godine. Mislila sam da kad mi odmor počne jednu nedelju iskoristim za Štrand i čitanje knjiga a drugu za neku destinaciju u Srbiji. Nešto mi je dosta pakovanja, kuvanja, vožnje prvog vikenda avgusta, strahovanja kako će biti na granici...
Ali, deca hoće tj. Lazar verovatno neće videti more ove godine jer je počeo da pije lek za bubuljice i treba da se čuva sunca. Milica hoće na more sa dve drugarice a ne možemo baš još da ih pustimo same (ili ne smemo) sa njihovih 16 godina.
I da, prodaću bubrege za more, rezervisali smo smeštaj na Paradiso plaži (Neos Marmaras), Da nam bude koliko toliko bez gužve a da devojke možemo da pustimo uveče da se prošetaju do grada. Njima trokrevetna, nama dvokrevetna. Pa videćemo kako će to sve ispasti. Sve je to lepo, ali možda se provedem ko Milena Dravić u onom filmu kad je išla sa decom na more. Sreća, tu je i MM pa se nadam da ćemo se nekako izboriti.
Što se tiče cena, katastrofa je ali se tešim time da mi preko godine nigde ne idemo zbog "strukture" naših odmora i da se jednom živi, pare dođu i odu. Takođe, ne možemo sebi da priuštimo restorane pa se tu manje potroši. Možda izađe isto kao kod onih koji manje plate smeštaj a vole da ručaju ili večeraju u restoranu.
Mi smo prošle godine našli lep smeštaj na Krfu za 80 eur/dan : dve posebne sobe, dve terase, izdvojena kuhinjica i mogućnost da koristimo ležaljke na plaži u hladu drveta. Mesto je Mesongi, plaža je peščana i slatko je ali možda bi devojkama uveče bilo dosadno. Mesto je spojeno sa Moraitikom ali ima da se pešači do tamo... Obišli smo grad, išli na izlet na Vido, bili na još 4 plaže koje nam nisu bile mnogo daleko... Doduše, poslednja tri dana smo proveli u Dasiji koja je bolje locirana za obilaske ali meni je Mesongi više prijao kao baza. Do severa ostrva nismo stigli... Putevi su isto uski i vrlo često navigacija vodi čudnim putanjama.
Možda sam bila opširna ali ako sam ovim nadovezivanjem na Mileninu priču malo doprinela biće mi drago.
Iskustva imate, pustite da vas osećaj vodi, Davno smo zaključili da se sve dobro u jednom mestu teško može naći...
Držim palčeve da napravite izbor koji vama odgovara
Jack, Tedi, lepe su vam fotke
Inače, dobro smo

Tvoje reči su za mene muzika i sve mudro zboriš. Je l tri drugarice prvi put idu zajedno na more? Samo da se ne posvađaju nešto, sve ostalo biće ok
Ovako "polusame" malo se spremaju za samostalan život, a vi ste tu da nadgledate!
Kako god okreneš, sa troje dece, ti si svakako kao Milena Dravić u tom filmu, uvek i navikla si se na to.
Ja za sada nemam neku želju da idem u Jerisos, jer dosta volimo da dosta "špartamo" posvuda na odmoru, a tamo mi se čini da je više za neku mirniju varijantu. Ko zna, jednog dana...