Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Petak, 25 Septembar 2026, 17:24

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105499 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6806, 6807, 6808, 6809, 6810, 6811, 6812 ... 7034  Sledeća
Autor Poruka
PostPoslato: Petak, 04 Oktobar 2024, 11:54 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Petak, 29 Avgust 2014, 12:39
Pol: Seka
pefkari je napisao:
Kad smo kod promena, ispod Brankovog mosta smo isli na plazu...a najnovije skandalozno resenje za buvljak me dotuklo...znam da ima skoro godinu dana da radi na drugoj lokaciji, ali prvi put smo bili pre par nedelja...to vise nije to!
Nama nekima u Rakovici bolje paše ovako, em blizu, em smanjen, nađeš ili ne nađeš šta ti treba očas posla. :mrgreen:
Onaj stari mi bio daleko, vikednom parkiranje problematično, muka mi je bilo kada sam morala da idem tamo. :shifty:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 04 Oktobar 2024, 11:57 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

pefkari je napisao:
Da li ste culi za Toma Keridza? Kuva fenomenalno, deli recepte sa narodom..i moram da isprobam njegove kulinarske specijalitete! :D

Njega ni google ne može da nađe, da li si dobro napisala ime i prezime?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 04 Oktobar 2024, 12:11 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 29 Jul 2015, 20:22
ChefTomKerridge
:mrgreen:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 04 Oktobar 2024, 12:45 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

A on! Nemam pojma da li sam ga već videla. Eh, koliko ima tih kuvara, ko će sve da ih zapamti! Ja povremeno naletim na našeg kuvara, zovu ga lepi brka, na Novoj S i odmah promenim kanal, jeri me emisije o kuvanju slabo interesuju. :lol: Može se reći da mi idu na živce, čak. :D Kada bi taj mogao da mi nešto skuva, ali besplatno, to bi mi najviše odgovaralo! :lol:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 04 Oktobar 2024, 13:04 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Imam nešto da ispričam, što će obradovati Jack, pošto ona otovreno više podržava bele nam imigrante.

Pre negde nađem se ispod mosta na Adi i nisam bila sigurna kojim stepenicama da se popnem da bih išla na neki autobus. Vidim ide devojka prema meni, pa sam pomislila možda ona dolazi odatle, pa je to i pitam na srpskom jeziku. Kad ono, Ruskinja. Kovelim, kažem na engleskom šta sam htela, ali dodam da ću sama naći, vidim da ne zna. Međutim, ona odmah izvadi svoj mobilni, i tu poče samnom da proučava kako bi me uputila. Hoću reći, htela je da mi pomogne mnogo više od onoga što sam tražila i to krajnje ljubazno i vedro, ulepša mi dan.

Drugi put, sedim u busu i pričam sa sinkom na mobilni telefon i kažem mu nešto kao "kolko sati", tek će ti (opet devojka) preko puta mene kucka me po nozi i pokazuje mi svoj mobilni i nešto priča po čemu primetim da je opet Ruskinja. Ja sam pomislila da me pita za neki pravac, a ona je u stvari htela da mi pokaže koliko je sati, jer je čula da sam to rekla. Znači haos, vrlo pozitivno iskustvo sa naizgled hladnim Rusima. :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 04 Oktobar 2024, 14:13 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 23:28
milenaidaki je napisao:
pefkari je napisao:
Kad smo kod promena, ispod Brankovog mosta smo isli na plazu...a najnovije skandalozno resenje za buvljak me dotuklo...znam da ima skoro godinu dana da radi na drugoj lokaciji, ali prvi put smo bili pre par nedelja...to vise nije to!
Nama nekima u Rakovici bolje paše ovako, em blizu, em smanjen, nađeš ili ne nađeš šta ti treba očas posla. :mrgreen:
Onaj stari mi bio daleko, vikednom parkiranje problematično, muka mi je bilo kada sam morala da idem tamo. :shifty:

Miki, otkad je otvoren stari buvljak, godinama smo svakog vikenda isli za po nesto..i uvek nalazili, pogotovo dok su ddca bila mala i skolarci, sve sto je moglo da zatreba...sada nema ni delica od tezgi sa garderibom...to je moja glavna primedba...

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 04 Oktobar 2024, 14:14 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

milenaidaki je napisao:
pefkari je napisao:
Da li ste culi za Toma Keridza? Kuva fenomenalno, deli recepte sa narodom..i moram da isprobam njegove kulinarske specijalitete! :D

Njega ni google ne može da nađe, da li si dobro napisala ime i prezime?

Naravno da jesam! Ne pisem pogresna imena i reci koje su mi nepoznate! :mrgreen:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 04 Oktobar 2024, 14:18 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

A sto se tice bilo kojih ljudi, bilo gde na planeti- svuda ima dobrih i losih, a tako sam ih uvek i delila! Nemam predrasude ni prema kome.
U nasem ulazu sada zive 3-4 porodice, sto Rusa, sto Ukrajinaca...fini ljudi..tihi i pristojni...veci problem su nam "starosedeoci"...vise su me puta razocarali "nasi", nego svi stranci koje sam u zivotu upoznala..a bilo ih je raznih.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 04 Oktobar 2024, 14:42 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

A emisije o kulinarstvu nisu samo recepti..ljudi koji ih prave pruzaju mnostvo zanimljivosti o predelima u kojima zive, obicajima, kulturi, navikama u svojim zemljama...ili pricajuci o zemljama u kojima tog momenta zive, kuvaju...ili o zemljama iz kojih jela poticu...meni su divne..mnoge recepte volim da probam...Lepi Brka je poceo kao "kuvar u studiju", a onda poceo da pravi zanimljive emisije iz raznih krajeva Srbije i Crne Gore...bas mi se svidja kako to ljudi rade! Naucno-popularne emisije, uz kuvanje! :clap:
Kao i emisije o uredjenju kuce, gradnji- smiruju me i opustaju.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 04 Oktobar 2024, 23:18 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 21:00
Pol: Bata
Ja stalno gledam te emisije iako o tim tv kuvarima nemam neko mišljenje, pričali smo davno već o tome. Glavne zamerke su mi korišćenje previše začina, posebno orijentalnih i to u mašala dozama, zatim forsiranje polusirovih stejkova u svim kombinacijama kao i dosadni stereotipi kao što su taj da svako jelo ima nešto crveno i nešto zeleno (kakav bre parsli?). Ipak volim te emisije ali posebno volim kada su u kombinaciji sa putovanjima kao što je emisija o mediteranskoj hrani Rika Stajna, kao što je bio Bourden (ne znam da li sam ubomspelovanje.)....

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 04 Oktobar 2024, 23:51 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

https://www.facebook.com/share/r/epHicNjp4ExLV8Ci/

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 05 Oktobar 2024, 09:01 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 29 Jul 2015, 20:22
IvanBP je napisao:
Ja stalno gledam te emisije iako o tim tv kuvarima nemam neko mišljenje, pričali smo davno već o tome. Glavne zamerke su mi korišćenje previše začina, posebno orijentalnih i to u mašala dozama, zatim forsiranje polusirovih stejkova u svim kombinacijama kao i dosadni stereotipi kao što su taj da svako jelo ima nešto crveno i nešto zeleno (kakav bre parsli?). Ipak volim te emisije ali posebno volim kada su u kombinaciji sa putovanjima kao što je emisija o mediteranskoj hrani Rika Stajna, kao što je bio Bourden (ne znam da li sam ubomspelovanje.)....

Parsli! :haha:
Balkan dad, najbolji IG kuvar

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 05 Oktobar 2024, 11:52 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 17 Septembar 2014, 04:36
IvanBP je napisao:

Bravo. Neko da kaže u vezi začina

Ako jedem meso, hoću samo 2 začina...so i biber...meso da osetim a ne začine

James oliver....meso +29 začina
Jaja ili pizze....19 začina...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 05 Oktobar 2024, 14:35 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Ja stalno pominjem kako je Oliver kuvao neki jagnjeći paprikaš u šerpici od 2-3 l i na nekih 1.5 kg mesa stavio ogromu pušlu sveže nane. Na tu količinu vode, dva lista nane daju tamno braon čaj a ne pola žbuna koliko je on stavio. I to se onda kuva par sati. Kako da ne.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 05 Oktobar 2024, 14:36 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Molim moderatore da reaguju.....

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105499 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6806, 6807, 6808, 6809, 6810, 6811, 6812 ... 7034  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.