milenaidaki je napisao:
Tedi je napisao:
Dobro jutro...
Samo da ti kažem, da mi se ove tvoje "uspravne" slike načinjene sa mobilnim telefonom ništa ne sviđaju, slikaj horizontalno. Eto, rekla sam

Verovatno ih tapatalk upropasti, ne znam ni zašto ga koristiš. Eto i to sam rekla.

Drugarski hejt?

Tedi, samo ti fotkaj i kači, saĆu ja da joj objasnim...
Tedin telefon tj kamere na istom, podešene su na format 1:2.
Možda slučajno, možda po difoltu, možda namerno, al takve fotke slika njen aparat...
Ja volim razmeru 3:4, jer slika s najviše piksela i mogu posle da je kropujem bolje ako treba.
Format 9:16 mi se nekad više sviđa za pejzaže, drugačija je kompozicija.
Format 1:2 je za moj ukus previše „skučen“, ali mislim da je to najviše do navike... 3:4 su bili oni televizori „od nekad“ (da simuliraju naše vidno polje), sad su svi monitori i tv u formatu 16:9, tako se navikavamo na te stvari.
Što se tiče izbora vertikalno/horizontalno, navika uglavnom zavisi i od toga gde više gledaš fotke: monitor = horizontalno, telefon = bolje vertikalno... Meni je draže da gledam na monitoru kompa (ćora), ali neke slike premontiram na vertikalno ako mi se više sviđa kompozicija.
To je uglavnom to...
A tetrapak Tedi koristi jer je jednostavnije postavljanje slika na forum (manje klikova), kao što je lakše i frljnuti ih na viber.
Sve u svemu, Tedi, hvala na vremenu i trudu, volimo tvoje slike i vodoravne i uspravne

(a nećemo da se ljutimo ni ako izmeniš format na 3:4

)