IvanBP je napisao:
Urbi, šta da ti kažem, zeznuo sam se. Ali evo ivako je to bilo. Prvo je mlađa ćera rekla da hoće neku novu državu. Ajde da joj ispunim želju kad već voli da vidi svašta. Pogledam Siciliju. Cene da se onesvestiš. Gledam plaže po tim mestima, ništa posebno. Inače mi smo ti postali mnogo komplikovani kad tražimo mesto za odmor i imamo hiljadu nekih uslova. Moja žena neće da luta, da se vozi kolima od plaže do plaže, hoće da se odmara i kupa tu kod smeštaja. Sa druge strane ja neću kamenite, šljunkovite i betonske plaže. Tim uslovima smo jako suzili izbor. Da se vratim na naše biranje. Znači Sicilija preskupa jedino na lotou da dobijem a nisam još uvek. Gledam sever Italije kod San Rema, tamo plaže crne, valjda pesak od vulkanske stene, ne znam. Gledam Nicu, Kan, i tamo plaže onako, smeštaj preko bookinga oko 2000 evra. Dodaš hranu, put, putarine, da negde prespavaš tamo i nazad, izaći će bar 4-5000. Španija je prihvatljiva samo preko agencije Wayout a zakleo sam se da preko njih nikad više. Onda gledao Krf. Za nas smeštaj 1500, put, trajekt, noćenje, hrana, ne tnam koliko ali sigurno isto bar 4000. Žena našla smeštaj u Vrsaru ali se ja bunio zbog loših istarskih plaža. Posle mi poznanik rekao da u Vrsru ima peščana plaža. To mi je sad favorit za dogodine. I na kraju ajde da vidim Tursku. Nađemo preko 1A agencije smeštaj na plaži, all in, ležaljke, bar na plaži, ****, avion, transver, sve za 3070 za nas 4. To mi nekako bilo najpovoljnije a i već nekoliko godina planiramo da vidimo kako je u TR. Eto, videli smo. Žao mi što ne možemo da obiđemo centar Alanje ali nesnosno je toplo i vlažno. Danas je duvalo pa smo mislili ići ali je stao vetar i nepodnošljivo je.
Neka si odužio, ovo je putnička kafana, mi volEmo teme o putovanjima
žao mi što vam očekivanja nisu ispunjena, nadam se da je bar hrana bolja nego onaj prvi dan
Siciliju gledala i ja... puj-puj, eno Etna i Stromboli proradiše, ne bi mi baš bilo svejedno...
Španija definitivno ima plaže kakve tražiš, ne moraš da se oslanjaš na agencije uopšte, jer oni bukvalno cenu nabilduju duplo u odnosu na ono što možeš sam da izorganizuješ... Vama je recimo i Budimpešta bliže nego nama, odande ima baš puno jeftinih letova, a parking na aerodromu sam ja gledala za nas bi za 2 nedelje bio 80e, dok je povratna kombijem 90 za 1 osobu...
(Na kraju mi je kombinacija ipak takva da idemo iz BUD, a vraćamo se na BEG)
Al ako ti lakše da ideš preko agencija, onda treba da rezervišeš u vreme sajma turizma da bi imao najveći izbor i nekakav popust...