Update za 2025-tu
Vreme posete 04.maj da bi se videlo koliko ima vode i zelenila.
Ulaznica: 10€ ali ne znam na kojim se pozicijama ona može kupiti i da li uvek ima karata jer su ulasci u vremenskim slotovima
Online ulaznica ili digital pass ili kombo ulaznica, kako god da se zove: 15€ obuhvata ulaznicu za sam kanjon, parking i šatl bus od parkinga do ulaza i povratak od ulaza do parkinga. Postoje 3 parkinga i to u samom Bledu (bus ide na svaki puni sat u ovom terminu posete), P1 na putu između Bleda i Vintgara (bus ide na 20 minuta) i P3 na izlazu iz kanjona (što je zgodno za kraće ture samo kroz kanjon).
Parking: Osim navedenih postoje i parkinzi kod samog ulaza, nisu preterano velikog kapaciteta ali je bilo mesta u ovom terminu posete i koštaju 10€ dan
Prodavnica i toaleti: na ulazu i izlazu postoji kafić i mini pekara, automat za piće, suvenirnica, pisalo je da su toaleti samo na parkinzima ali sam video znak i na ulazu
Poseta: staza kroz kanjon je duga 1,6km i potrebno je 40-50 minuta da se obiđe i nije zahtevna. Nakon izlaska iz kanjona moguće je birati stazu kroz šumu koja je duga 2,7km ili stazu koja je delom kroz šumu a delom preko proplanaka i koja je duga 4,1km i slike su sa ove staze. Ukupno je potrebno oko 3 sata za obilazak i dodatno vreme za neko piće ili uživanje u prirodi. Na dužoj strazi, negde na polovini postoji kafić. Staza takođe nije zahtevna, na par mesta je malo veći uspon ali kratka su rastojanja.
Slike: izvinite ali ja sam još pod utiskom ovog izleta