Ponedeljak, utorak, sreda…Prva dva dana bilo je povremeno sunčano, vetrovito i umereno toplo. Kad se navuku oblaci, oblači se sve što se ima pri ruci i zamotava se u peškire. U vodu se i ne ide. Do članka i nazad.
Dete je očajno jer ne može da pravi kule od peska. Nema ga. Prevrće onaj šljunak, dosađuje se. Društva nema. U vodu neće ni za dva sladoleda. Ni ne teramo je, nećemo ni mi. L E D A R A!
Trećeg dana kupujemo bazenčić, da bismo je bar malo osolili. I babi je zgodno, zbog terapije za noge. Obe brčkaju samo noge. Dete sedi na kofici, da slučajno ne dodirne guzom ledenu vodu iz bazenčića.
Narednih dana manje smo išle na plažu, jer svrhe nije bilo. Rešile smo da iskoristimo prednost smeštaja – bazene. Dete je proplivalo i konačno uživalo. Vreme je, konačno, pravo morsko.
Kompleks se lagano punio (uglavnom Rusima) , što se videlo po gužvi na parkingu i bazenima. U sezoni ne smem ni da zamislim kako je. Naš termin je bio odličan za uživanje. Moguće je dovesti i goste da uživaju.
Na druge plaže nismo išle, nije nam odgovaralo. Bile smo dva puta u Budvi, uveče. Mini busevi voze na 10 minuta, cena je 0.50e. Poslednji iz Budve je u 1h. A tamo… od vašara do kulturice kod Starog grada. Plaćale smo 1,5e da nas taksista izvuče uz naše brdo tih 500m, jer dete obično spava, a baba ne zna ni sama kako je hodala i dotle. Nije da su oduševljeno pristajali na kratke vožnje, ali smo uspevale da ih šarmiramo. Hvala im!
Cene hrane po prodavnicama su malo jače nego u Beogradu. Dve ležaljke + sucobran - od 6 do 10 i više evrića. Dodatna ležaljka je 2 evrića. Espreso na plaži je 1,5 evrić. Brza hrana 2, 3 evra, porcije od 5e pa nadalje. Imaju varijantu dnevnog menija - supu, jelo i salatu za 5 evra. Ništa posebno, probale smo. Usluga - uglavnom jadna.
Cene menjaju od 1. jula, kada im počinje sezona.
Miris mora osetih samo malo u Budvi. Posekli su šumu koju pamtim iz detinjstva...

SubotaVečeras idemo kući. Provodimo dan na bazenima i u pakovanju.

Koliko su CG opušteni govori i to što taksista nije došao u dogovoreno vreme da nas vozi na stanicu u povratku, iako smo dva puta zvale da potvrdimo rezervaciju u to i to vreme. Spletom srećnih okolnosti, naišao je neki drugi, ali smo baba i ja morale peške. Sreća pa nismo morale i kofere da vučemo!
Vožnja u povratku malo prijatnija, ali krivine ostavljaju posledice.

Dvadesetak putnika u busu, opet se širimo… Satima traje vijuganje, spavanja nema, brzo voze, za moj ukus, pod takvim uslovima… Minimalno zadržavanje na granicama. Putovali smo 13 sati.
**************************************************************************************************
Sve u svemu, da nismo odabrale ovaj smeštaj, propale bismo.
Smeštaj preporučujem na početku ili kraju sezone. Vlasnici apartmana su različiti, kao i izgled i cene smeštaja - od 35 do 130 za noć. Mi smo imale ludu sreću i fantastično prošle.
Vode je bilo uvek. Bazeni su čisti, uređeno je, tiho i mirno. WiFi je OK radio, samo se treba povezati na pravu mrežu u zavisnosti od dela gde se nalazite.
Naša terasa bila je u hladu tokom celog dana. Samo povremeno provirilo bi sunce po ćoškovima. U opisu je stajalo da je terasa okrenuta ka moru. Tačno je. Ne vidi se more, ali jeste ka njemu okrenuta.
Oba bazena su na 10 koraka od sobe. Na uzbrdicu do plaže/šetališta navikne se brzo. Ko ide kolima, ne bi mogao lako da nađe manu smeštaju.
Ovo kratko letovanje evociralo je mnoge uspomene. Svakodnevno smo se prisećale gde smo i šta radile kao male. Stene na plaži koje pamtimo još nisu sklonili. Iza njih sam se krila kada sam bežala od fotoaparata… Na putu do sobe, u kiosku, kupovali smo Fruktalove sokove od šargarepe, a tetka je u Budvu išla po parizer… Sa istim ovim bratom baš u Bečićima smo letovale. Sada su njegova devojčica i devojčica moje sestre, koje su se upoznale nekoliko dana ranije, bile u istoj situaciji. Imaće slične uspomene i

.
Mnogo toga se i promenilo… na pjenu od mora su skupi hoteli. Mi smo stariji, otkrili smo neke nove, čistije, ljubaznije, toplije destinacije…
Do neke sledeće slučajne prilike, pozdrav iz Bečića!