Zmaki,
I poseban pozdrav za Upravni Odbor, ali zar saziv sednice u 3:20 ujutro?! Znači, istina je da rukovodstvo nikad ne spava...
To što ti se sviđa putopis ali ne i destinacija
, ništa normalnije od toga. Svi smo različiti, hvala dragom Bogu, baš zato je sjajno što je ovaj svet toliko šaren, pa ima ponešto za svakoga...
Zato mi je bitno da opišem sve kako jeste, pa ljudi mogu lakše da procene da li im odgovara ili ne. Još na prvoj strani sam ispisala one rečenice koje kvalifikuju ovo ostrvo kao divlje, drugačije, ne sasvim pristupačno, i to su bili moji razlozi 'za', a sasvim mogu biti i nečiji razlozi protiv izbora destinacije, u zavisnosti od toga šta nam prija, a odmor i služi tome da radimo šta nam prija.
I zato sam i kačila te fotke gde se vidi ta kamenita pustoš, ta oštra, gola brda, vrleti, stene, trnje. Vetar koji šiba i more koje tuče. Da, ima skrivenih pitomih uvalica, ali i one su na milosti povoljnih vetrova... Sela koja vire sa litice kao divokoze, i izgledaju kao da će se survati u ambis svakog trena. To je Karpatos.
A opet, ta su seoca ušuškana, mirna, cvetna, sasvim u tom svom spokoju kao iz prošlog veka. One crkvice gde god se okreneš, čudesne... Iznenadni gajevi borova u nekim zaklonjenim okukama, sa 10cm debelim tepihom crvenkastih opalih iglica. Izmaglice na obzorju kad se razlije i nestane linija razdvajanja neba i mora... I to je Karpatos.
Podvodni svet, sasvim neka posebna priča, koju sam ispričala i pokazala zbog onih eventualnih putnika 'za'.
Ali je ok i: da, lepo je, ali nije za nas... I ja imam isti taj osećaj za neke druge destinacije, iako putopise o njima prosto gutam. To je samo odgovor našeg unutrašnjeg kompasa kuda treba ili ne treba da idemo