Da dopunim i ovu temu

Da li zbog izbora ostrva ili su cene svuda porasle ove godine sam malo teže uklopio boravak.
Ideja ovih postova mi je da pokažem da samostalna organizacija puta i nije toliko teška, a i da predstavim neki inicijalni potreban budžet. Ipak imajte na umu da ja biram prosečne smeštaje jer sam u njima veoma kratko, a uživam u lutanju po ostrvima.
Smeštaj sam tražio preko sajta privredne komore Kiklada i to je proces slanja mejlova i čekanja odgovora. Neko odgovori odmah i taman napravim konstrukciju polazaka aviona i trajekta kada posle 3 dana stigne odgovor od smeštaja koji mi se više sviđa ili je jeftiniji.
Avionska karta Beograd - Atina - Beograd sa čekiranim prtljagom 239e.
Bus karta aerodrom - luka 5e5e.
Trajekt Pirej - Sifnos sa rezervisanim sedištima 50e.
Smeštaj Sifnos 60e po noćenju (ukupno 6 noćenja).
Trajet Sifnos - Serifos 10e.
Smeštaj Serifos 60e po noćenju (9 noćenja).
Trajekt Serifos - Pirej 29e.
Bus Pirej - aerodrom 5.5e.
Ukupno bi to ispalo 800e za 15 noćenja u smeštaju i 2 noćenja u putu što bi rekle agencije. To je u proseku 53e / noćenju u smeštaju i u odnosu na prethodnu godinu je povećanje za 9e. Ipak makar polovina povećanja odlazi na avionsku kartu, a ne na troškove boravka.
Kako moj put izgleda u odlasku:
Avion Beograd - Atina 00:40 - 03:15
Bus aerodrom - luka 04:30 - 05:30
ukrcavanje na trajekt 06:00 i polazak u 07:00
dolazak u luku u 12:15 i u 12:45 sam već bio u smeštaju.
U povratku:
Polazak trajekta u 17:20 (jedino je tu nezgodno kašnjenje koje je ove godine bilo oko 40 minuta jer na tim manjim ostrvima nema neke velike zgrade sa prodavnicama, toaletima...), dolazak u Atinu u 21:30.
Ja praktikujem odlazak na centralni trg Monastiraki u poslednju kupovinu suvenira i začina (mnogo jeftinije) i večeru.
Oko 23:30 je poslednji metro ka aerodromu (nakon toga može busom) i dolazak na aerodrom oko 00:30.
Poletanje aviona u 04:30 i u Bgd sam bio u 05:10 a ranijih godina sam znao do 9:00 i na posao da stignem.