Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Četvrtak, 22 Januar 2026, 14:13

Sva vremena su u UTC + 1 sat

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 85 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Krf- BENITSES
PostPoslato: Utorak, 02 Decembar 2025, 12:56 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Petak, 29 Avgust 2014, 11:39
Pol: Seka
pefkari je napisao:
Opsti utisak je da je ovde turizam tek u povoju...ovo je objekat koji lici na hotel...star bar 50 godina...zapusten i napusten...ni kuce koje se vide u zaledju plaze nisu onakve na kakve smo navikli na drugim mestima...hotel je samo jedan, na ulasku u mesto...
Nije turizam u povoju, nego na protiv, Krf je odavnina letovalište za Evropljane, a Grčka je inače stalno u krizi, pa se to vidi na svakom koraku. Mažda je to i dobro, bar u Grčkoj možeš da vidiš taj "stari šmek", ali samo da država malo više para ulaže.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 02 Decembar 2025, 12:56 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 22:28
Zaboravih da kazem da sam moras da zatvoris suncobran! Ovi veci, beli, su teski...i vecina radi "uz pomoc stapa i kanapa"...svakom drugom fali neki deo, pa se koriste vece ukosnice da zaglave suncobran, npr.... :?

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 02 Decembar 2025, 12:57 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

milenaidaki je napisao:
pefkari je napisao:
Opsti utisak je da je ovde turizam tek u povoju...ovo je objekat koji lici na hotel...star bar 50 godina...zapusten i napusten...ni kuce koje se vide u zaledju plaze nisu onakve na kakve smo navikli na drugim mestima...hotel je samo jedan, na ulasku u mesto...
Nije turizam u povoju, nego na protiv, Krf je odavnina letovalište za Evropljane, a Grčka je inače stalno u krizi, pa se to vidi na svakom koraku. Mažda je to i dobro, bar u Grčkoj možeš da vidiš taj "stari šmek", ali samo da država malo više para ulaže.

Mislila sam na Benitses. Cini mi se da sam na netu i procitala podatak da se oni turizmom bave tek poslednjih 20-ak godina...a izgleda kao da su pustili da propadne i to "od pre 20 godina"... :mrgreen:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 02 Decembar 2025, 13:45 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

pefkari je napisao:
Zaboravih da kazem da sam moras da zatvoris suncobran! Ovi veci, beli, su teski...i vecina radi "uz pomoc stapa i kanapa"...svakom drugom fali neki deo, pa se koriste vece ukosnice da zaglave suncobran, npr.... :?

Takvi smeštaji i jesu namenjeni Srbima, za zapadne državljane je mnogo bolje, a i mnogo skuplje. Zato ja odavno više ne idem sa agencijom, nego preko bookinga, gde sve piše kako je, pa biraš šta ti odgovara. :D

Poslednji put menjao milenaidaki dana Utorak, 02 Decembar 2025, 13:47, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 02 Decembar 2025, 13:47 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

pefkari je napisao:
Mislila sam na Benitses. Cini mi se da sam na netu i procitala podatak da se oni turizmom bave tek poslednjih 20-ak godina...a izgleda kao da su pustili da propadne i to "od pre 20 godina"... :mrgreen:
Ceo Krf je takav, škripi na svakom sastavu, bez obzira kada je koje mesto postalo zvanično turističko. :lol:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 02 Decembar 2025, 14:01 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

milenaidaki je napisao:
pefkari je napisao:

Takvi smeštaji i jesu namenjeni Srbima, za zapadne državljane je mnogo bolje, a i mnogo skuplje. Zato ja odavno više ne idem sa agencijom, nego preko bookinga, gde sve piše kako je, pa biraš šta ti odgovara. :D

Tako smo prvobitno i planirali...da idemo kolima...ali, Zokiju je iskrsao posao...gledali smo pristojnije smestaje, ali za 4 ili 6 osoba.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 02 Decembar 2025, 14:34 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Znam, morali ste na brzinu nešto da nađete, ali važno je da ste bili na Krfu/Grčkoj, a posebno za tvoju sestru, kojoj je odmor prvo propao. :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 02 Decembar 2025, 14:47 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Volela bih da obidjem celo ostrvo...da bas prospartam grad Krf...da vidim ostala veca mesta...i te pescane plaze na zapadnoj strani ostrva...u odnosu na druge destinacije, cini mi se da Krf bas i nije tako detaljno opisivan....najdetaljnije je to uradio nas Bojko, ali izgleda na starom forumu...bila sam ubedjena da je pisao i ovde! :(
Meni definitivno vise odgovaraju zapadne strane ostrva, gde si na plazi dok sunce ne utone u more.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 03 Decembar 2025, 15:12 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Sada me kasirka u "Maxiju" podseti sta sam zaboravila da kazem o Benitsesu...jos...

Mislila sam da su "Maxijeve" kasirke i sestre koje drze market "Afroditi" u Potosu najjnadrkanije osobe koje sam srela...neee! :naughty: ...ima jedna, gora od svih- u "Masutisu", na bus stanici, u Benitsesu! :| Market je solidno snabdeven...ima svega, od peciva do hleba, namaza, rezanog mesa, sirovog mesa za kuvanje, povrca, voca, higijene, plaznog programa...ali, kasirka- :puke-front: ..ne ume da kaze ni "dobar dan", ni "do vidjenja", ni "izvoli", ni "hvala"... :snooty:

Klima je namestena na ledjenje...sa vrata vam duva direktno u vrat i glavu, pa ako ste mokre kose i osetljivi- nadrljacete! (ona je povucena prema zidu)....vrata marketa su stalno sirom otvorena...izgleda kao da ih i nema...Nadrkandus Kompletisimus!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 08 Decembar 2025, 12:11 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Paaa, sretala sam ja u Grčkoj tako malo nadrdane Grke, zato sam bila vrlo iznenađena u Italiji da tako nešto nisam srela. Posebno u onom delu da Grci uvek "proučavaju" odakle je turista, dok Italijani to uopšte ne rade, svi smo im isti. Svakako, ne kažem da su takvi svi Grci, nego tu i tamo, ali ja razumem taj njihov temperament, tj. otovoreno pokazuju kako se trenutno osećaju. Tako da će samo Grci sa nama Srbima da pričaju o košarci u ex Jugi, o sportu generalno, o srpskim filmovima, glumcima, da me pitaju gde sam sve bil po Grčkoj, isl, kao da se znam sto godina. :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 85 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6

Sva vremena su u UTC + 1 sat

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2025.