ove godine pala odluka na predsezonu i prvo odabran edipsos, ali nas agencija nešto zavrnula pa smo preko druge agencije otišli u kaliteu...žena i ja, kao momak i devojka

kalitea...msm, ko ne zna za kaliteu...poznato letovalište, posred leve strane kasandre sa najlepšom plažom...svi koji idu za polihrono, hanioti i pef moraju tuda proći...odatle se ide i prema desnoj strani kasandre, prema skali fourka, posidiju i dr
dobra stvar letovanja u kalitei je i autoput od nea potidee koji vodi direktno do kalitee i tu se završava tako da od beograda je sve autoput...sa svim granicama i odmorima, putarinama i sipanjima benzina stigao sam za 8 i po sati...u sezoni će verovatno biti malo više
što se tiče putarina, pored standardnih kod niša, leskovca i preševa planirajte i 540 dinara za grdelicu
isto tako, u makedoniji je pri kraju gradnja 4. rampe tamo negde posle demir kapije, a ni grci ne sede skrštenih ruku pa će vrlo brzo završiti rampu na ring road-u...ja mislim da će te nove rampe raditi u sezoni

kalitea puna, kao i ostala mesta kasandre...uglavnom stariji turisti i parovi sa malom decom, mada vikendom dolaze i mladi grci
smeštaj nam je bio malo podalje od plaže, ali nikakav problem, mi volimo da hodamo
vreme, idealno...od 22-28, zadnja dva dana bogami do 34C
voda hladna, ali nema šanse da se neko ne okupa, nije prošao dan bez kupanja
u masutisu skupo, ali na pijaci u kasandriji i kod cigana u pikapu jeftino voće i povrće...lubenica nije bilo
giros 3,30-3,40 evra, dobar je ali ipak skup...u haniotiju je 2e kod kostasa...čak je i u skupom afitosu giros 3 evra...skupa je kalitea, sve je po restoranima i tavernama skuplje za evro dva pa i više...jedino su magneti svuda isti

1e
najbezobrazniji su na kruzo plaži kod paljurija...4e frape, ne dobija se voda i nema wifi-ja...pritom dežuraju da ne izvučeš sendvič iz torbe pa imate smešnu situaciju gde ljudi jedu na parkingu kod kola
afitos, koji je na 2,5km od kalitee je jedno prelepo mesto na uzvišenju iznad plaže i sa fantastičnim pogledom...nije mi jasno kako mi je to mesto promaklo tokom silnih godina u grčkoj...krf u malom, kao da ste u italiji a ne na kasandri...baš lepo
i tako...sad malo slike