VlaMar, Dejevla, Deki, Pef, zaista ste lepo opisali ovo poluostrvo. Uživanje mi je bilo da pročitam, pre svega zato što od nedavno imam želju da ponovo letujem tamo. Bila sam na Kasandri nekoliko puta, ali još uvek nisam obišla zapadnu obalu i ta mala ribarska i turistička mesta. Posebno mi je privlačilo da vidim Afitos, jer čini se da je jedno od većih starinjskih sela tog tipa na celom Halkidikiju.
Ovde bih mogla još da dodam par sličica iz Sani resorta, koji smo obišli tokom jednodnevnog izleta sa Sitonije. Greška je bila što smo u obilazak krenuli jedne subote, kada se na plažama u ovom delu skupi zaista puno ljudi, pre svega Grka iz Soluna i drugih mesta. Gužva je bila tolika, da na delu plaže, gde je besplatno (uz piće) i gde se može postaviti sopstveni peškir, u opšte nije bilo mesta. Mi smo odlučili da se smestimo na ležaljke hotela, koje se plaćaju papreno. Čak smo i tu morali da čekamo da se nešto oslobodi, a za one koji nisu gosti hotela, mogu samo da zakupe suncobran sa ležaljkama u poslednjem redu.
Prilaz ka delu gde su ležaljke za goste hotela. Dosta praznog prostora, gde je zabranjeno postaviti svoj peškir. Velika plaža sa božanstveno sitnom belim peskom.

Pogled ka moru. Ja nažalost nisam fotografisala sam ulaz u vodu. Mogu samo rečima da opišem da je svuda isti sitni i izrazito beli pesak, plićak je dugačak, te voda ugodno topla. Zaista odlično za porodice sa decom. Međutim, i u vodi je bila prilična gužva.

Posle lepo provedenog dana, zadovoljni smo otišli iz Sani resorta,ali ja sam znala da se više neću vratiti. Tamo me je samo taj beli presak impresionirao, sve ostalo mi je bilo neinteresantno. Široka poljana sa pokošenom travicom i ravnica pred samu plažu ne daje onaj pravi morski pejzaž koji ja volim. Tu nema one autentiče Grčke, miris borova, zvuk zrikavaca i nepreglednih poja maslina. Sa radošću smo se vratili našoj divljoj, kamenitoj, brdovitoj, nepristupačnoj Sitoniji.