Dragi moji, jako mi je drago da ste poveli pricu i o Kasandri!
U mom srcu Tasos vise "nema alternativu", ali Pefkohori je bio prvi moj susret sa Grckom i njenim morima....bilo je to davne 1995. ....prvih deset dana septembra....vreme je bilo fenomenalno, more cisto kao suza, a toplo kao bara...jedno od najlepsih letovanja...moja porodica, bliski prijatelji sa nama...putovali smo preko neke grcke agencije, ne secam se imena, a prevoznik je bio "Somi turs" (ovako napisano), a tako je i "zvucalo"!

Prevaranti na kvadrat, ali ni to nije umanjilo uzivanje u letovanju!
Bili smo smesteni u apartmanima odmah iznad magistrale (prvi red)...secam se da je u toj ulici bila i pekara, i mesara, i supermarket...i gomila nekih prodavnicica...i secam se da sam videla gomilu divnih vila, jos onda...plaza nije bila uredjena....nije bilo nicega, bukvalno, na njoj...samo pesak (cist) i mek...moracu da skeniram slike, jer tada jos nismo imali digitalni aparat!
Uvece smo setali... anegdote vezane za nasu decu su ostale "zive" do danas"...i za moje "veranje po gondolama"!

Neke stvari tada i tamo kupljene su jos "u zivotu" i u upotrebi (dusek sa "rupama za case", escajg, sejker za nes...japanke koje obozavam....

)...nekoliko slika sam skenirala ranije, da vidim da li mogu da ih nadjem...ali, na njima smo mi...

I-da! Jednog dana je duvkao topao vetric...bili su mali talasici, a jedina osoba koja je imala "bliski susret" sa meduzom, u plicaku, je bio nas sin!

Imam sliku gde nasi klinci, njih cetvoro, jedu ogroooomneee sladolede....takvih kod nas nije bilo...